Ventileren moet...houd hier echt rekening mee!

ventileren
 
 
 
 
 
 
Ventileren is heel belangrijk. Doet u dat niet, dan houdt dat in dat u een vochtige kamer heeft met veel condens. Ventileert u regelmatig en lang genoeg, dan heeft u verse lucht in de kamer die veel minder waterdamp bevat. Uw kamer is sneller op temperatuur. Regelmatig en goed doorluchten houdt uw woning in een goede conditie en het is ook beter voor de gezondheid.
 
Vocht
Als u te weinig of niet regelmatig of helemaal niet ventileert, dan blijft er een hoop vocht in uw woning. Er kan dan makkelijker schimmel en houtrot ontstaan.
Door de vochtigheid kan de verf gaan bladderen en uw woning kan zelfs muf gaan stinken. Ook zullen de ruiten langer beslagen blijven.
Vooral bij vochtig weer wordt met nadruk gewezen om goed te luchten. Extra ventilatie is verstandig na een feest, na het douchen of als u uw was binnen laat drogen.
 
vocht zonder ventilatie
 
Voorkomen van vocht
Altijd uw doucheruimte lang doorluchten na gebruik. Ook elke dag alle slaapkamers. Hang de was buiten. Met name uw woonkamer lang ventileren. Laat in principe altijd de ventilatieroosters open en reinig deze twee keer per jaar.
 
Ventileren
De hele dag door gebruikte lucht afvoeren en verse lucht aanvoeren.
 
Luchten
Ramen en deuren tegen elkaar openzetten gedurende een periode.
 
ventileren