De isolatiewaarde geeft u inzicht in de mate van isoleren

isolatiewaarden
 
 
 
 
 
Isoleren betekent minder energie verbruiken. Dat scheelt in uw knip en toch wordt het isoleren nog te weinig gedaan. Als iedereen nu eens ging isoleren, dat zou echt opschieten! Zo werken we met ons allen aan een wereld die leefbaar blijft en het is niet alleen voor u, ook uw kinderen en kleinkinderen zullen u dankbaar zijn! Verpest het niet en ga aan de slag!
 
Het risico bij isoleren!
Het is algemeen bekend dat er te weinig of soms helemaal niet worden geventileerd. Omdat uw woning straks is ge´soleerd kan er toch een te hoge vochtconcentratie ontstaan omdat er te goed is ge´soleerd. Men wil weten hoeveel er wordt bezuinigd en bang om warmte te verliezen, worden deuren, luchtroosters, afzuigsystemen en ramen afgesloten. Het vocht kan dus niet weg!
Vergeet nooit te ventileren!
 
Wat is de isolatiewaarde?
Deze waarde wordt aangegeven in een getal. Dat getal staat op de isolatieverpakking. U vindt dan de labels die aangeven de HR, de HR+ en de HR++.
Bovendien zijn er enkele meetwaarden.
 
isolatiewaarden
 
De K- waarde
En hoe lager deze K- waarde is, des te beter wordt straks uw woning ge´soleerd. Deze meetwaarde geeft namelijk het verlies van warmte aan door buitenmuren, vensters en daken.
 
De U- waarde
Hoe lager deze meetwaarde, des te minder warmteverlies. De U- waarde wordt bepaald door het soort isolatiemateriaal, de dikte van het isolatiemateriaal en door de verschillende lagen materiaal.
 
De R- waarde
Hoe hoger deze R- waarde, des te beter houdt het isolatiemateriaal de warmte vast. Geeft dus het isolerend vermogen aan.
 
De Lambda- waarde
Hoe lager deze meetwaarde, hoe beter het materiaal is. Deze waarde geeft de warmtegeleiding aan.
 
isolatiewaarde