De zolder isoleren betekent erg veel energie besparen

zolder isoleren
 
 
 
 
 
 
Het is algemeen bekend dat veel warmte verdwijnt via de zolder. Warme lucht stijgt op en als er geen materiaal is die deze warmteverdwijning tegen kan houden, dan is dat verspilling van energie.
 
De zoldervloer isoleren
Gaat u of gebruikt u deolder als slaapkamer, dan moet er op de vloer een houten constructie komen waar het isolatiemateriaal in komt te liggen.
Gaat u of wordt de zolder alleen maar gebruikt als een opslagplaats, dan kunt u het isolatiemateriaal op de zoldervloer leggen.
De gebruikte materialen zijn meestal hardboard of spaanplaat, tempex en multiplex en uiteraard moet u altijd een harde platen nemen.
 
isolatie zolder
 
Aan twee zijden isoleren.
Aan de onderzijde. Dat gaat met het vastkitten van plakpennen. Daartegen komt het isolatiemateriaal en daar weer tegen mooie schroten of gipsplaten.
 
Aan de bovenzijde. Zorg dat de zoldervloer helemaal schoon en droog is. Plaats het isolatiemateriaal en hierbij worden meestal glaswol en steenwol genomen. Afwerken kan met laminaat, tegels of met parket.
 
Besparing
Hoeveel u in de toekomst gaat besparen hangt af van het vloeroppervlak, hoe uw stookpatroon is en of uw zolder wel of niet wordt verwarmd.
 
zolder isoleren