Vloerisolatie- een mooiere en warmere vloer als resultaat

vloerisolatie
 
 
 
 
 
 
 
U kunt een houten vloer isoleren en ook een stenen- of betonnen vloer.

Bij isoleren van een houten vloer steenwol gebruiken of glaswol maar houd dan rekening dat u een dikte neemt van ongeveer 12 centimeter.
Thermokussens kunnen ook als vloerisolatie maar is dubbel zo prijzig vergeleken met glas- en steenwol.
 
vloer isolatie
 
Bij een stenen vloer of bij een betonnen vloer kunt u de bovenzijde of de onderzijde isoleren.

De bovenzijde: u moet ervoor zorgen dat er een dampdichte folielaag moet worden aangebracht. De bovenzijde isoleren betekent dat u de hele ruimte leeg moet maken. Ook eventuele vloerbedekking, deuren en plinten dienen te worden verwijderd. Daarna eerst de dampdichte folie aanbrengen.
Dan een raamwerk van balkjes aanbrengen want daar komt het isolatiemateriaal tussen. Na het plaatsen van het isolatiemateriaal de deuren en plinten weer terugzetten.
 
De onderzijde: dat gebeurt in de regel met glaswolplaten of met steenwolplaten. U moet deze platen niet vastlijmen want dan kunnen de platen moeilijk worden hergebruikt.
Het vastzetten van de glaswol- of steenwolplaten gaat met speciale pennen en u moet de platen steeds laten verspringen net zoals bij het metselen.
 
Besparing
U mag rekenen op ongeveer 7 euro per vierkante meter. Heeft u een vloeroppervlak van 35 vierkante meter, dan bespaart u op jaarbasis 245 euro. Dat bedrag komt jaarlijks terug dus vloer isolatie is een prima manier om op het energieverbruik te besparen.
 
vloerisolatie