Plat dakisolatie - laat dat doen door een erkend bedrijf!

platdak isolatie
 
 
 
 
 

Het is verstandiger om het isoleren van een plat dak over te laten aan vakmensen. Die hebben ervaring, inzicht en verstand want er komt meer bij kijken.
Voordat met isoleren wordt begonnen weten zij welk isolatiemateriaal moet worden gekozen, de dikte van het isolatiemateriaal en de juiste isolatiewaarde.
Ga zelf niet een plat dak isoleren want het risico is dan zeker aanwezig dat u later komt te zitten met vochtproblemen en dan zal de reparatierekening bijzonder hoog zijn.
 
isolatie plat dak
 
Toch zelf doen
Breng eventuele dampremmende lagen aan. Het isolatiemateriaal moet echt op de juiste manier worden aangebracht. Ventilatie is erg belangrijk; zorg dat er die mogelijkheden komen. Goede deuren en kozijnen spreken voor zich.
 
Binnen- of buitenkant
Beiden zijn mogelijk maar uit ervaring is gebleken een plat dakisolatie van buiten af het beste is te doen.
Dan staan er twee mogelijkheden. De eerste is waterdichte isolatieplaten aanbrengen en die verzwaren met grind of tegels.
De tweede mogelijkheid is het isolatiemateriaal aanbrengen en afwerken met een waterdicht materiaal.
 
Isoleren van een plat dak van binnenuit.
Zorg voor een dampremming aan de warme zijde. Het resultaat zal zijn dat er weinig waterdamp in uw constructie zal komen.
Zorg ook voor een luchtlaag tussen de onderkant en de bovenkant van de isolatie. Om er voor te zorgen dat vocht altijd weg kan, moet de luchtlaag in contact staan met de buitenlucht.
 
platdak isolatie