Vlas is een natuurproduct met voortreffelijke isolatie-eigenschappen

vlas als isolatiemateriaal
 
 
 


U doet er altijd goed aan om te isoleren want isolatie biedt enige voordelen. Door isolatie toe te passen zult u minder energie gaan verbruiken en dat is een pluspunt voor ons milieu. Ten tweede heeft u financieel voordeel door de energievermindering. Kortom, investeren in isoleren is prima voor de toekomst van mens en natuur.
 
Vlas staat bekend als een duurzaam natuurproduct en heeft enkele prima eigenschappen om te dienen als isolatiemateriaal.
 
Eigenschappen 
Verwerking zonder bril, handschoenen en stofmasker. Er zal ook geen huidirritatie ontstaan. Vlas heeft een goede isolatiewaarde, is sterk brandwerend en bij brand zal het alleen maar verkolen. Bovendien is het ook een goede akoestische isolator en reguleert het vocht bijzonder goed. De levensduur is ongeveer 75 jaar!
 
vlas als isolatie
 
Nadeel
Het is behoorlijk stug en daardoor moeilijk om te snijden.
 
Leverbaar
Het is leverbaar in platen en dekens. Vlasplaten kunnen worden gebruikt in een traditionele spouw. 
 
Toevoegingen
Soms wordt polyester toegevoegd als bindmiddel. Een vlasdeken wordt verder bewerkt met enkele chemische toevoegingen. Dat gebeurt omdat de vlasdeken daardoor een schimmelwering krijgt, een goede brandwerendheid en een lange duurzaamheid.
 
Enkele toepassingen
Bij scheidingswanden, bij buitenwanden, vloeren en plafonds, bij dakelementen en bij hellende daken.
 
vlas als isolatiemateriaal