Resol gaat een leven lang mee!

resolisolatie
 
 
 
 
 
 
Op basis van resolhars wordt resolschuim gemaakt. Dat is bekend als Bakeliet. Er wordt een blaasmiddel aan toegevoegd met een super laag kookpunt. Bovendien worden er nog andere middelen toegevoegd inclusief een katalysator. Enkele toegevoegde chemische middelen zijn ureum, fenol en fenolformaldehyde.
Door het lage kookpunt zal het materiaal gaan schuimen en vormt op deze manier schuimcellen.
In de cellen zal daarna een gas ontstaan en dat zorgt uiteindelijk voor de isolerende kenmerken.
Het isolatiemateriaal wordt meestal in plaatvorm geleverd.
 
Positieve eigenschappen van resol als isolatiemateriaal
Een echt gering gewicht en een gemakkelijke verwerking resulteert in een goedkopere manier van bouwen. Ook de brandveiligheid scoort ontzettend goed. De isolatieplaten zijn super sterk en daardoor beloopbaar. De levensduur ligt rond de 75 jaar en de isolatiewaarde is hoog.
 
Nadeel van resol als isolatiemateriaal
Er worden chemische stoffen toegevoegd tijdens het productieproces. Toch is dit isolatiemateriaal van alle kunststofplaten veruit de minst belastende wat het milieu betreft.
Omdat er een blaasmiddel wordt gebruikt neemt resol geen vocht op en draagt niet bij aan de vochthuishouding in een woning.
Nog een nadeel is dat dit isolatiemateriaal nog niet te recyclen is.
 
Enkele toepassingen van resol
In spouwmuren omdat het een prima isolerende waarde heeft met een kleine dikte. Wordt verder gebruikt op daken die van hout, beton of staal zijn vanwege de brandveiligheid, begaanbaarheid en thermische isolatie.
 
resolisolatie