PUR-isolatie...was altijd goed, is altijd goed en blijft altijd goed!

PUR isolatiemateriaal
 
 
 
 
 
 
Ons energieverbruik met naar beneden. Wij verbruiken gewoonweg te veel en wij maken te veel CO2 aan en u kent de gevolgen zoals opwarming van de aarde en daardoor ijs dat smelt en het zeewaterniveau zal doen stijgen. Wij moeten minderen en dat kan met een hulpmiddel zoals op de juiste manier isoleren. Daarna gaat u minder energie afnemen en dat is ook nog eens gunstig voor uw portemonnee. Een kleine investering maar wel met hele grote én goede gevolgen. En u niet alleen moet gaan iosleren, allemaal moeten we een milieuramp zien te voorkomen!

Een vrij oud maar echt een klasse- isolatiemateriaal is PUR en dat staat voor polyurethaan.
Het interessante is dat het ook in een vloeibare vorm wordt ingebracht. Het stollen is een kwestie van een zeer korte tijd. Doordat het in vloeibare vorm wordt ingebracht zal dit isolatiemiddel in elk klein hoekje en kiertje terechtkomen dus echt een optimale isolatie!
 
Er is spuitbare PUR en er zijn schuimplaten.
 
PUR isolatiemateriaal
 
De spuitbare bevatte vroeger CFK. CFK mag niet meer worden gebruikt omdat het de ozonlaag afbreekt. De vervanger is HFK. Het nadeel hiervan is dat de isolerende werking iets minder is geworden.
Bij het inbrengen mag nooit te veel worden ingespoten en ook geen PUR die te snel uitzet. Het gevaar is dat er grote spanningen kunnen ontstaan waardoor omliggende materialen kunnen worden beschadigd.
 
Schuimplaten zijn voorgefabriceerd en dat geeft een mindere flexibiliteit. Er zijn ook schuimplaten op de markt die behandeld zijn met een insecticide en daardoor kunnen insecten zich geen weg banen door het isolatiemateriaal.
 
Omdat het een geweldig goed isolatiemateriaal is, wordt het verder nog gebruikt in de schoenenindustrie en in de auto -industrie.
 
PUR isolatiemateriaal