Minerale wollen bevatten geen chemische bestanddelen!

steenwol
 
 
 
 
 
Isoleren kan met veel isolatiematerialen. Het belangrijkste van isoleren is dat er minder energie wordt afgenomen waardoor u minder hoeft te betalen. Minder energie betekent ook een mindere belasting van het milieu dus isoleren is altijd winnen.
Een isolatiemateriaal dat geen chemische bestanddelen bevat is minerale wollen. Minerale wollen zijn te splitsen in twee soorten wollen namelijk glaswol en steenwol.
 
Steenwolisolatie
Is een vezel van vulkanische gesteente. Steenwol is blijvend waterafstotend en heeft een voortreffelijke geluidsisolerende werking. En steenwol heeft nog méér voordelen!
Steenwol is super brandveilig. Krimpt niet en zet niet uit. Ongevoelig voor veroudering dus gaat heel erg lang mee! Steenwol heeft niks uit te staan met bacteriŽn, ongedierte en schimmelvorming.
De prijs die u moet betalen voor steenwol is het geld zeker wel waard!
 
Glaswolisolatie
Wordt gefabriceerd uit hergebruikt glas en is er in platen en dekens. De standaard glaswol heeft een HR+ als isolatiewaarde. De top wat isolatie betreft is HR++ en wordt met name gebruikt bij spouwmuurisolatie. Glaswol is waterafstotend, kan niet rotten, vormt geen voedingsbodem voor allerlei ongedierte en heel goed bestand tegen alle weersomstandigheden.
 
Tips bij het werken en bij het verwerken van minerale wollen
Er is geen gevaar voor de gezondheid maar minerale wollen kunnen wel huidirritaties veroorzaken. Verder wordt geadviseerd om een stofmasker en bril te dragen omdat er veel fijne stof vrijkomt tijdens het bewerken. Handschoenen dragen is altijd prettig om zo irritaties te vermijden.
 
minerale wollen