Met isolatieplaten wordt isoleren wel heel makkelijk!

isolatieplaten
 
 
 
 
 
 
 
 
Isoleren met isolatieplaten is makkelijk want die kunt u eventueel op maat maken en meteen gebruiken. De opbouw van een isolatieplaat is een schuimisolatiekern met daarom heen andere materialen. Deze materialen doen dan dienst als een vochtbarričre of als een brandbarričre.
 
Kwaliteit
De verlijming moet goed zijn opdat zij niet uit elkaar kunnen vallen. Er mogen verder geen kleine putjes inzitten en uiteraard geen uitsteeksels hebben want die blijft u terugzien. Met andere woorden, de platen moeten gave en strakke zijden hebben.
 
isolatieplaten
 
Plaatsen en verzagen
Isolatieplaten moeten altijd in verband worden aangebracht. Zij dienen dus ten opzichte van elkaar te verspringen. Waar vier platen bij elkaar komen zullen dan geen gaatjes te zien zijn.
Natuurlijk moeten ook kleine stukken oppervlak worden voorzien van isolatieplaten. Dan moet er worden gezaagd. Plaatst u een minerale wol, dan moet u voor het op maat maken een scherp mes gebruiken. Een minerale wol mag u nooit zagen, knippen en zeker niet scheuren!
Gebruikt u schuimplaten, dan moet u een fijne handzaag nemen. U krijgt daardoor mooie scherpe zijden en zal dan ook beter aansluiten.
 
Het aanbrengen
Nadat u de stukken heeft gesneden is het nu tijd om het gehele oppervlak schoon te maken, helemaal vlak en waterdicht.

Twee soorten
Er zijn platen zonder een profielrand. Dan moet u op het einde de naden invoegen en zorgen voor een vlak oppervlak. Let er op dat u pas twee dagen na het plaatsen mag invoegen en een etmaal later mag afschuren.
En er zijn platen met een profielrand. Deze sluiten bij elkaar aan omdat er een inkeping is die in de holte van de volgende plaat past. U krijgt daarmee een mooi en glad oppervlak.
 
isolatieplaten