Met isolatieglas gaat u aanmerkelijk minder energie verbruiken

isolatieglas
 
 
 
 
 
 
Isoleren is prima! Goed voor u, goed voor onze leefomgeving. Wij moeten de aarde doorgeven en wel op een fatsoenlijke manier en alle generaties na ons zullen ons dankbaar zijn!
 
Isoleren met isolatieglas ofwel met dubbelglas is een weldoordachte keuze. In de zomer houdt deze glassoort de warmte buiten, in de winter houdt isolatieglas de warmte tegen.
Een bijkomende voordeel is ook nog dat het geluidsdempend werkt dus veel minder last van irritante straatgeluiden.
 
Een nadeel is de aanschafkosten. U moet behoorlijk investeren en rekening houden met een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.
 
isolatieglas
 
Soorten isolatieglas ofwel dubbelglas
Gewoon isolatieglas heeft een u –waarde van ongeveer 3. Glas met lucht gevuld heeft een u- waarde van 1,6 en wordt aangeduid als HR+. Glas dat met gas is gevuld, HR++, heeft een u- waarde van 1,2.
Interessant om te weten is dat enkel glas een u- waarde heeft van ongeveer 6.
 
HR+
Is gewoon dubbelglas maar in de spouw is een extra doorzichtige coating aangebracht. HR+ heeft een betere opbouw en geeft daardoor een betere isolatie.
 
HR++
De spouw is hierbij niet gevuld met lucht maar met een edelgas. Er zit een metaalcoating op een van de glasplaten. Deze coating laat de zonnewarmte binnen en kaatst de warmtestraling weer terug.
 
isolatieglas