Houtvezel is thuis in elk huis!

houtvezel isolatiemateriaal
 
 
 
 
 
 
Het is belangrijk dat isoleren gebeurd. Goed voor het milieu en goed voor uw financiŽn want door minder energie te nemen zal het CO2 gehalte zakken en uw afrekening ziet er een stuk zonninger uit. En met kleine ingrepen kan dat al aanzienlijke positieve gevolgen hebben dus waarom nog langer wachten met isolatie...gewoon doen, vandaag nog!
 
Het is een puur natuur want het is afkomstig van zagerijen als resthout. Deze vezelsoort is hoofdzakelijk van naaldhout.
 
Productie
Er is een droog productieproces en een nat productieproces. Bij de laatste wordt een waterafstotend middel toegevoegd zoals waterglas of houtlijm. Bij het droge proces wordt PUR- hars toegevoegd.
 
Soorten houtvezel
Als plaat, als inblaasisolatie, als gebitumeerde plaat en als geparaffineerde plaat.
 
houtvezel isloatiemateriaal
 
Pluspunten
Houtvezel is dampopen; daarom geen enkele kans op schimmelvorming. Het regelt de vochtigheidbalans in het gedeelte dat u gaat isoleren en heeft hele goede geluidsisolerende eigenschappen.
 
Bereidingswijze
De vezel wordt verhit en daarna onder een hoge druk gezet. Er wordt water toegevoegd zodat er een brei ontstaat. Deze brei wordt geperst tot houtvezeldekens of houtvezelplaten.
Omdat er harsen in het hout zitten is er geen bindmiddel nodig.
 
Toepassingen
Bij nieuwbouw en renovatie worden flexibele houtvezeldekens gebruikt.
Voor wand en dak zijn de dampdoorlatende en waterwerende houtvezelplaten geschikt.
Ook wordt houtvezelisolatie gebruikt als ondervloerplaat en als dakbeschotplaat.
 
houtvezel isolatiemateriaal