Cellulose is er in vier soorten als isolatiemateriaal

cellulose isolatie
 
 
 

Een prima investering! want isoleren is niet alleen meteen geld verdienen, ook investeert u in de toekomst van uw gezin. En dat moeten eigenlijk meer mensen doen, beginnen met het iosleren van de woning. Nu niet denken ``dat doe ik wel een keer``. Nu doen en kijk dan maar eens naar het eindresultaat wanneer de eindrekening van de energie bij u op de deurmat valt. Daar wordt u heel vrolijk van en ook uw milieu, ja, ook uw milieu.
Laten we erg zuinig zijn op wat we nog hebben, laten we de wereld helpen, allemaal, ook u!
 
Pluspunten
Cellulose isoleert gewoon goed. Het bestaat uit gerecycled materiaal voor bijna honderd procent. Daarnaast is het goedkoop in aanschaf, is erg brandveilig en is een hele goede geluidsisolator.
 
Minpunten
Het wordt aanbevolen een vakman in de arm te nemen voor het plaatsen. Die vakman heeft de kennis van het juist inblazen van de cellulose en ook kennis over de droogtijd.
 
cellulose als isolatie
 
Soorten isolatie
De droge, ingeblazen cellulose en is geschikt om de kleinste holtes op te vullen.

De stofarme soort. Deze heeft een `stofdemper` voor diegene die zeer gevoelig is voor stof.

De derde is gestabiliseerde isolatie. Om de cellulosevlokken op de plaats te houden worden vocht en lijm toegevoegd. Deze soort wordt vooral gebruikt bij zolder- en dakisolatie.

De laatste soort isolatie is de natte, opgespoten soort. Bij deze soort wordt een weinig lijm toegevoegd om de vlokken op hun plaats te houden. Krijgt hierdoor een hoge dichtheid waardoor deze soort nóg beter isoleert.
 
cellulose isolatie